Kocaeli trafik kazası avukatı trafik kazaları sonucunda bir tarafın haksız ya da hatalı fiili sonucu oluşan davalara bakan avukattır.
Trafik kazaları, bir tarafın can veya mal kaybına kadar ağır sonuçlarla sonuçlanabilmektedir. Alkollü araç kullanımı, ehliyetsiz araç kullanma, hatalı sollama, aşırı hızlı araç kullanma, trafikte diğer insanlara zarar verebilecek şekilde araç kullanımı gibi durumlar trafik kazalarında haksız fiil eylemi yerine geçer.
Bu gibi haksız fiiller sonucu yaşanan kazalarda; sakat kalma, aracın kullanılamaz hale gelmesi, trafik kazasına bağlı ölümler gibi karşılaşılmak istenmeyen durumlar ile karşı karşıya gelinebilmektedir.
Bu sebeple trafik kurallarına ve trafik ve karayolları ile ilgili kanunlara uymak trafiğe çıkan herkes için zorunlu kılınmıştır. Bir tarafın hatasına veya ihmaline bağlı olarak gerçekleşen trafik kazalarında gerekli davalar açılarak haksız fiili gerçekleştiren fail cezalandırılmaktadır.
Kocaeli trafik kazası hukuku avukatı yukarıda belirtmiş olduğumuz konular ile ilgili davalara bakan avukattır.
Trafik Yönetmeliği Kanunu ve Trafik Ve Karayolları kanunu trafik kazaları ile ilgili davaların mevzuatını oluşturmaktadır.
Kocaeli Trafik Kazası Avukatı Nedir Ve Hangi Davalara Bakar?
Kocaeli trafik kazaları avukatı trafikte kuralları ihlal ederek bir başkasının sakatlanmasına, malına zarar gelmesine veya ölümüne sebebiyet veren kişiler ile ilgili davalara bakan avukattır.
Bahsi geçen eylemler sonucunda mağdur olan tarafın tazminat hakkı doğabilmektedir. Bu sebeple Kocaeli trafik kazaları avukatı trafik kazaları sonucu ortaya çıkan tazminat davalarına da bakmaktadır.
Kocaeli trafik ve kaza avukatı aynı zamanda maddi hasarlı trafik kazalarında tutulan zabıtlardaki kusur oranlarının değerlendirilmesini ve mahkemeye sunulmasını da gerçekleştirir.
Trafik kazası sonrası dava sigorta şirketleri ile sigortalı arasında da olabilmektedir. Trafik kazası davası sigorta şirketine açılacaksa Asliye Ticaret Mahkemelerine başvurulmalıdır.
Kocaeli trafik kazası avukatı trafik kazaları ile ilgili her türlü hukuki süreçte müvekkiline en güncel mevzuat bilgisi ve trafik kazaları davası tecrübesi ile birlikte yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
Kocaeli’de Trafik Kazası Avukatı Hizmetini Özbekoğlu Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?
Kocaeli trafik ve kaza avukatı olarak danışanımızın başından geçen trafik kazasını detaylı olarak dinler ve kaza ile ilgili tutulan zabıtlardaki kusur oranını inceleriz.
Kimi zaman tutulan zabıtlardaki kusur oranında hata olabilmektedir. Böyle bir kusur tespit ettiğimizde bunu mahkemeye sunarız.
Trafik kazası durumlarında maluliyet raporu almak son derece önemlidir. Bu rapor kaza sonucunda ne kadar mağdur olunduğu ile doğru orantılı olduğundan güncel mevzuata göre alınacak tazminat miktarı da bu raporla birlikte belirlenecektir. Bu sebeple danışanlarımızın maluliyet raporu almasında ön ayak oluruz.
Danışanlarımızı trafik kanunları ve kaza sırasında yapılan trafik kuralı ihlalleri ile ilgili bilgilendiririz.
Müvekkilimizin haklarını bütün süreç boyunca korur ve gözetiriz. Müvekkilimizin mağdur olduğu dava konularında gerekli tazminat davalarını açar ve dava takibini gerçekleştiririz.
Trafik kazalarına bağlı olarak açılabilecek tazminat davası türleri şu şekildedir:
- Yaralanma veya sakatlık sonucu çalışma hayatından mahrum kalma tazminatı
- Ekonomik geleceğinin zarar görmesinden doğan tazminat
- Aracın değer kaybının tazminatı
- Destekten yoksun kalma tazminatı
- Tedavi giderleri için tazminat hakkı
- Hastane giderleri için tazminat hakkı
- Cenaze giderleri için tazminat hakkı
- Maddi zararın tazminatı
- Manevi tazminat
Trafik kazalarına yönelik bazı önemli kanun maddeleri şu şekildedir:
Madde 36 – (Değişik : 24/5/2013 – 6487/18 md.) Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır.
Madde 45 – (Değişik: 12/7/2013-6495/19 md.) Sürücü belgesi sahibi kişide sağlığı bakımından sürücülüğe engel aşikar bir değişikliğin görülmesi ve tespiti hâlinde, trafik görevlilerince sürücü belgesi geri alınarak, kişinin sağlık kuruluşlarında muayenesi istenir. Sağlık şartları bakımından sürücülüğe engel bir hâlinin olmadığı veya mevcut olan bu hâlin daha sonra ortadan kalktığı sağlık raporuyla tespit edildiği takdirde, sürücü belgesi kişiye iade edilir.
Madde 48 – (Değişik : 24/5/2013 – 6487/19 md.) Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri almış olan sürücüler ile alkollü olan sürücülerin karayolunda araç sürmeleri yasaktır.
Madde 50 – (Değişik birinci fıkra: 25/6/2010-6001/34 md.) Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 km/s, bölünmüş yollarda 110 km/s, otoyollarda 120 km/s hızı geçmemek üzere yönetmelikte belirlenir.
Madde 73 – (Değişik birinci fıkra: 17/10/1996-4199/27 md.) Karayolunda araçların kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürülmesi, araçlardan bir şey atılması veya dökülmesi, seyir halinde sürücülerin cep ve araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanması yasaktır.
Trafik ve kaza davalarının dayanağı olan Karayolları Trafik Yönetmeliği Kanunu hakkında, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=8182&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Trafik Kazası Avukatı ile Trafik Kaza Davası Nasıl Açılır?
Kocaeli trafik kazası avukatı, trafik kazası sonrasında ona başvuran danışanı ile ön görüşme gerçekleştirerek danışanın elindeki her türlü raporu ve zabıtı inceler. Eğer tutulan zabıtta hata var ise bunu yetkili mercilere bildirir.
Trafik kazası sonrası ölüm gerçekleşmiş ise Asliye Hukuk Mahkemesine başvuru gerçekleştirilir. Trafik kazası davaları hem suç unsuru hem de tazminat hakkı talep edilebilen dava niteliği taşıyabilmektedir. Trafik kazasının ceza hukuku kapsamına girip girmemesi davanın niteliğine bağlıdır. Örneğin alkol ya da madde etkisi altında araç kullanarak ölüme sebebiyet vermek ceza davası kapsamına girebilmektedir.
Kocaeli trafik kazası avukatı kazanın gerçekleşme şekline bakarak doğru dava türünü belirler ve danışanını yönlendirir.
Bazı durumlarda mobesse kayıtları ve tanıklar da dinlenerek dava sürecine katkı sağlanabilmektedir.
Trafik Kazası Davaları Ne Kadar Sürer?
Emsal davalara bakıldığında trafik kazası davalarının ortalama 1.5 – 3 yıl içerisinde sonuçlandığı görülmüştür. Fakat dava kaza sebebine, yaşanan mağduriyetin türüne, delillere göre bu süre kısalabilir veya uzayabilir.
Kocaeli Trafik Kazası Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler
Kocaeli en iyi trafik kazası avukatı olarak verdiğimiz hizmetleri şu şekilde sıralamak mümkündür:
- Tutulan tutanak ve zabıtları inceleme hizmeti
- Maluliyet raporu alınması hizmeti
- Dava dilekçesi hazırlama işlemleri
- Dava başvurusu hizmeti
- Dava takibi hizmeti
- Trafik hukuku ile ilgili danışmanlık hizmeti
- Trafik kazalarına bağlı olarak tazminat davası başvurusunda bulunma ve dava takibi hizmeti
SIKÇA SORULAN SORULAR
Trafik Kazası Avukatı Ücretleri Ne Kadar?
Ücret bilgisi için bizimle iletişime geçiniz.
Kocaeli’de En İyi Trafik Kazası Avukatını Nasıl Bulabilirim?
Pek çok dava tecrübesi ve güncel mevzuat bilgisi ile Kocaeli en iyi trafik ve ceza avukatlığı hizmetini vermekteyiz. İhtiyaç duyduğunuz her an bizimle iletişime geçebilir, bilgi alabilirsiniz.
Trafik Kazası Avukatı Ne Yapar?
Trafik kazası avukatı trafik kazaları sonucu meydana gelen mağduriyetler ile ilgili davalara bakan avukattır.
Trafik Kazası Davasında Yetkili Ve Görevli Mahkeme Hangisidir?
Trafik kazalarında yetkili mahkemeler Asliye Hukuk Mahkemesi ve Asliye Ticaret Mahkemesidir.